over mijzelf

 

Mijn eerste echte handwerksel was een gehaakt kleedje, ik was 3 jaar toen ik dat maakte. Ik vond dat prachtig en toen ik 4 was heb ik mijn eerste kledingstuk voor mezelf gemaakt: een hesje van gehaakte vierkantjes, zoals die zoveel zag in die tijd (zo'n 36 jaar geleden). Niet lang daarna heb ik ook leren breien en in de jaren die volgden ben ik met nog diverse andere handwerktechnieken bezig geweest, zoals borduren, kantklossen, frivolité en weven.

Maar ik heb ook een lange periode, tot een paar jaar geleden, weinig gehandwerkt. Door drukte met andere dingen, en door gebrek aan wolwinkels en inspirerende handwerkcontacten kwam het er nauwelijks nog van. Toch begon het na een paar jaar steeds meer te kriebelen: ik kreeg weer zo'n zin om lekker te spelen met kleuren, garens en technieken. En ik was blijkbaar niet de enige, want in die tijd raakte het breien weer steeds meer 'in': de Stitch'n Bitch-groepen kwamen op, op Internet ontstonden diverse groepen en fora, steeds meer brei(st)ers ging weblogs bijhouden, en ook de breiwinkels op Internet werden steeds interessanter.

Prachtige ontwikkelingen allemaal!

Ik vind het erg fijn om ervaringen uit te wisselen met breisters uit heel Nederland, of zelfs uit de hele wereld. En ook kun je door het Internet veel sneller en makkelijker met nieuwe technieken en ideeën in aanraking komen. De laatste jaren heb ik dan ook ontzettend veel nieuws geleerd.

En inmiddels is het breien en alles daaromheen steeds meer mijn hoofdbezigheid aan het worden.
Sinds 2006 geef ik breicursussen, wat ik steeds met veel plezier doe. Ik kan erg genieten van het enthousiasme en de gezelligheid in de groep, wat ook weer heel inspirerend is. (vaak zit ik daarna thuis nog een paar uur van alles op te zoeken in boeken of op internet, of breitechnieken uit te proberen)
Daarnaast ben ik sinds vorig jaar ook bezig met het verven van breigarens, die ik binnenkort in mijn webwinkel wil aanbieden.

 

Els Takens
Groningen, 17 februari 2008

 

 

start Breierij